Ταυτότητα

Το πρόγραμμα ΟΛΥΜΠΙΑΣ είναι μια διαδικτυακή ‘πλατφόρμα’ που περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα και υπηρεσίες που αφορούν στην αναπηρία. Ο σκοπός του είναι άνθρωποι από διάφορες περιοχές να έχουν πρόσβαση σε μεθόδους που αφορούν στην ανάπτυξη εθελοντισμού, την υποστήριξη στην κοινωνική ένταξη, καθώς και την προώθηση στην απασχόληση, τις οποίες να μπορούν να εφαρμόσουν και στην πράξη.

Η ‘πλατφόρμα’ αυτή παρέχει ‘εργαλεία’ που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο, ‘εργαλεία’ που προέκυψαν από Ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και ‘εργαλεία’ που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν ανάγκες του συγκεκριμένου προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ΟΛΥΜΠΙΑΣ αξιοποιεί σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα και προγράμματα, ενώ είναι εναρμονισμένο με τις αρχές και αξίες της Ορθόδοξης Παράδοσης.

Το πρόγραμμα ΟΛΥΜΠΙΑΣ εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο π. Κωνσταντίνος Παπανικολάου, που είναι εφημέριος στον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος, Νέας Μαγνησίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και υπηρετεί την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρία, από το 1994.

Τα σκίτσα που διανθίζουν τόσο τον παρόντα ιστότοπο, όσο και το υλικό, έχουν δημιουργηθεί και προσφερθεί αφιλοκερδώς από τον αείμνηστο σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη.

Τέλος, θα πρέπει να τονισθεί ότι ο παρών ιστότοπος έχει τιμηθεί με την Ευαρέσκεια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την οποία ευχαριστούμε ευγνωμόνως.

en_USEnglish
Powered by TranslatePress »