Κατηγορίες
Εθελοντές με αναπηρία

Βήμα 2ο: Προσέλκυση εθελοντών με αναπηρίες ή χρόνιες ασθένειες

Ειδικός στόχος:

Κινητοποίηση των δυνητικών εθελοντών.

Περιγραφή:

Επικοινωνούμε με τους ανθρώπους με αναπηρίες ή χρόνιες ασθένειες της ενορίας και τους προτείνουμε να ασχοληθούν ως ενεργοί εθελοντές. Είναι σημαντικό να προσκληθούν όλοι, ανεξαρτήτως της σοβαρότητας ή βαρύτητας της αναπηρίας ή της ασθένειας. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να είναι ενεργοί και δραστήριοι.

Συζητούμε μαζί τους για τα ενδιαφέροντα και τα όνειρά τους. Ίσως κάποια από αυτά να μας φανούν υπερβολικά ή ακόμη και αστεία. Ωστόσο, αφού όλες οι ανθρώπινες υπάρξεις είναι ελεύθερες, εμείς θα πρέπει να σεβόμαστε όλες τις απόψεις. Αποφεύγουμε, σε αυτή την φάση να κατευθύνουμε τους ανθρώπους σε συγκεκριμένες δραστηριότητες. Απλώς τους δίνουμε την δυνατότητα επιλογής, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι.

Εξηγούμε στους ανθρώπους τις δραστηριότητες που θα μπορούσαν να επιτελέσουν αν ενταχθούν στην ομάδα. Αυτό μπορεί να γίνει αν τους περιγράψουμε τις δραστηριότητες που έχουμε καταγράψει στο προηγούμενο βήμα και συζητήσουμε μαζί τους αν και κατά πόσο τους ενδιαφέρει να εμπλακούν. Επιπλέον τους εξηγούμε ότι ενδέχεται να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους.

Καταγράφουμε τα συμπεράσματα της συζήτησης, τα ενδιαφέροντα καθώς και τον διαθέσιμο χρόνο των εθελοντών.

Σε περίπτωση που δεν έχουν ξεκάθαρη άποψη για τις δραστηριότητες που θέλουν να επιτελέσουν, μπορούμε να ταυτίσουμε τους πιθανούς εθελοντές με τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες που έχουμε καταγράψει χρησιμοποιώντας το ‘επαγγελματικό προφίλ’ και το ‘έντυπο ανάλυσης εργασίας’ που υπάρχουν στην εφαρμογή ‘8 βήματα προς την εργασία’. Αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα.


There is no ads to display, Please add some

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek
Powered by TranslatePress