Κατηγορίες
Περιλαμβάνοντας την Αναπηρία στην Εκπαίδευση

Εισαγωγικά

Γενικές πληροφορίες

Το παρόν σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και κατηχητές. Είναι αποτέλεσμα τόσο έρευνας και μελέτης όσο και προσωπικής εμπειρίας.

Είναι πρακτικό, χωρίς επιπλέον θεωρητικές γνώσεις. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο τέλος των ενοτήτων όπου υπάρχει συλλογή πηγών, για περαιτέρω έρευνα.

Οι συμμετέχοντες αναμένεται να εφαρμόσουν τις οδηγίες που παρέχονται στις θεματικές ενότητες, ενώ έχουν την δυνατότητα να δοκιμαστούν κάνοντας σχετικές ασκήσεις και εργασίες.

Είναι σημαντικό, οι εκπαιδευόμενοι του σεμιναρίου να προχωρούν στην επόμενη δραστηριότητα, αφού ολοκληρώσουν την προηγούμενη γιατί οι δραστηριότητες είναι συνυφασμένες μεταξύ τους, και στοχεύουν στην οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας, την οποία οι εκπαιδευόμενοι/εκπαιδευτές να μπορούν να χρησιμοποιούν με επιτυχία στο μέλλον.

Όροι και έννοιες:

Συμμετέχοντες ή Μαθητές: Με αυτό τον όρο αναφέρονται οι μαθητές του σχολείου ή του κατηχητικού, που συμμετέχουν στις δραστηριότητες.

Συντονιστής/ές ή Εκπαιδευτής/ές: Με αυτό τον όρο αναφέρονται οι εκπαιδευτικοί ή οι κατηχητές, οι οποίοι εφαρμόζουν τις οδηγίες του σεμιναρίου. Τονίζεται ότι οι εκπαιδευτές, όσο διαρκεί το σεμινάριο, είναι παράλληλα και εκπαιδευόμενοι στο αντικείμενο του σεμιναρίου.

Ωφελούμενος/οι: Είναι οι άνθρωποι με αναπηρίες που λαμβάνουν κάποιες υπηρεσίες υποστήριξης ή μετέχουν σε προγράμματα κάποιας δομής.

Περιγραφή

Το σεμινάριο αποτελείται από απλές δραστηριότητες, κατάλληλες για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθώς και για παιδιά του κατηχητικού.

Ο γενικός στόχος του σεμιναρίου είναι να βοηθηθούν οι μαθητές, ώστε να κατανοήσουν την αναπηρία και να εξοικειωθούν μαζί της, αποκτώντας μια ξεκάθαρη ιδέα, απαλλαγμένη από στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Οι συντονιστές-εκπαιδευτές μπορούν να εντάξουν κάποιες ή όλες τις δραστηριότητες του σεμιναρίου, στο ετήσιο πρόγραμμα των μαθημάτων τους.


There is no ads to display, Please add some

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek
Powered by TranslatePress