Κατηγορίες
Εθελοντισμός για ανθρώπους με αναπηρίες

Οργανώνοντας εθελοντικές υπηρεσίες για ανθρώπους με αναπηρίες και χρόνιες ασθένειες

Ο εθελοντισμός είναι μια δραστηριότητα μέσω της οποίας ωφελείται η κοινωνική ομάδα που λαμβάνει τις υπηρεσίες, αλλά επίσης και ο εθελοντής, που αποκτά γνώσεις, εμπειρίες, ψυχική και πνευματική καλλιέργεια.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο βοηθά τους ενδιαφερόμενους να συγκροτήσουν ομάδα εθελοντών, που θα κάνει συντροφιά σε ανθρώπους με αναπηρίες. Ομάδες εθελοντών μπορούν να συγκροτηθούν οπουδήποτε. Ωστόσο, μια ομάδα εθελοντών στο πλαίσιο της ενορίας μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Προκειμένου να συγκροτηθεί μια τέτοια ομάδα, θα πρέπει να υπάρχει ένα άτομο, το οποίο θα εκτελεί χρέη συντονιστή. Ο συντονιστής είναι το πρόσωπο αναφοράς των εθελοντών και φροντίζει για την ομαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων.

Μέσα από το σεμινάριο αυτό οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να συνοδεύουν άτομα με κινητικές, αισθητηριακές ή νοητικές αναπηρίες, καθώς και διαταραχές διάθεσης και συμπεριφοράς. Επίσης, αποκτούν βασικές γνώσεις που σχετίζονται με την συμπεριφορά προς ανθρώπους με αναπηρίες.

Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Συγκρότηση ομάδας

2. Εκπαίδευση εθελοντών

3. Μέθοδοι εποπτείας εθελοντών

4. Περιεχόμενο και αρχές συνάντησης εποπτείας

5. Διασφάλιση ποιότητας

6. Πιστοποίηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek
Powered by TranslatePress »